Röportaj: Türkiye'nin Astrolojik Analizi


Türk insanı genel yapısı itibariyle bilinmeyen gizemli konulara fazlasıyla merak duyuyor. Yıllardan beri süregelen hoca merakımız vardır. Hocalar bize muska yapar, kurşun döker, merdiven altında hastalıklarımıza çare bulur, okur, üfler ve gönderir. Kimisi bırakmaz evinde misafir eder, polis baskınıyla hoca olmadığı anlaşılırdı. Değişen zamanla birlikte bu eylemler yerini farklı konulara bırakmış olsa da ülkenin çeşitli yerlerinde hala devam ettiğini söyleyebiliriz. 

Astrolog Miray Ertuğrul'a 'Ne olacak bu ülkenin hali?' dedik. 'Türkiye'nin doğum tarihi 29 Ekim 1923 Cumhuriyetin ilanı, burcu Akrep. Akrep burcu derin tutkularıyla ve güçlü nefretiyle bilinir. Gizemli ve bilinmeyen konuların peşinden gider. Toplum olarak büyüye, fala olan merakımız da buradan geliyor. Gizemli gelen ve geleceği öngören çoğu şeye merak duyuyoruz.' diyor Miray. Vatan, millet, bayrak gibi değerler konusundaki tutkularımız, sabit fikirli, değiştirilemez yargılarımızın olması, bir şeylere körü körüne bağlanmamız Akrep burcu olmanın getirileri... Kişilere olduğu gibi ülkelerinde harita yorumlarından başka ülkeler tarafından nasıl algılandıkları, değişim ve dönüşümleri veya gelecekleri hakkında öngörüde bulunulabiliyor. Türkiye'nin doğum haritasına bakan Miray, Doğum tarihi 29 Ekim 1923, şehir Ankara, doğum saati Mustafa Kemal Atatürk'ün konuşmasını yaptığı 20:30 alınarak doğum haritası oluşturulduğunu söylüyor. Harita bize yükselen burcun, Akrep gibi su grubu olan hassas, duygusal, sezgisel Yengeç burcunu veriyor.

  • Yükselen Burç Yengeç
Ülke haritalarında yükselen burç Dünya'ya çizdiğimiz imajı, kendimizi ortaya koyma şeklimizi ifade ediyor. Yükselen Yengeç olduğunda, duygusal ve anaç bir portre çizdiğimiz gayet net. 'Herkesi koruyup kollama hevesimizde oradan geliyor.' diyor Miray, son dönemlerde kucak açtığımız Suriye örneği üzerinden. 'Türkiye dış ülkelerde gizemli bir etki yaratıyor. Ne zaman nerede nasıl bir tepki vereceğimizi kestiremiyorlar ancak duygularımızın ve gücümüzün farkındalar. Aile, yuva, çocuk gibi kavramlar ve geleneklerimiz önceliklerimiz arasında yer alıyor. ' diye ekliyor.

  • ABD ile Benziyoruz
Amerika'nın burcu Yengeç, Türkiye'nin yükselen burcuyla aynı olması benzerlik kazandırıyor. 'Amerika içinde bayrak kutsal, marş önemlidir.' Her alanda Amerikan bayrağı görmemizin sebebinin astrolojik bir gösterge olduğu ortaya çıkıyor.

  • Recep Tayyip Erdoğan'ın Başarısı Burcundan
İki su grubu Akrep ve Yengeç burcunun hakim olduğu Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan şans olmamış. Erdoğan'ın burcu başka bir su grubu olan Balık burcu. 'Balık burcu olması ülkenin duygularını, ihtiyaçlarını anlıyor ve onların istediği dili konuşabiliyor.’ diye Erdoğan'ın bu denli kitleler kazanmasını açıklıyor.

  • Su Elementini Seviyoruz
Su elementine sahip sadece Recep Tayyip Erdoğan yok. Başbakan Ahmet Davutoğlu Balık; Abdullah Gül, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz gibi ülkenin dikkatini çekmiş isimlerde Akrep burcu. 'Bu siyasi isimler gibi Yengeç, Akrep, Balık burçları Türkiye’de başarı sağlıyor, kendilerini gösterebiliyor. Türk insanının ihtiyaçlarına kolayca cevap verebiliyor.'

  • Kadınlar Geri Planda Kalıyor
Haritanın söylediği önemli bir bilgi de kadınların yeterli düzeyde görünür olamaması ve geri planda kalmaları... ‘Ay haritanın 12.evine yerleştiği için Türk kadınlarının gücü tam olarak görünemiyor ve kadınlar çoğu zaman yok sayılıyor. Ülkeyi yakından etkileyen önemli kararların arkasında kadınların görünmez etkisi yadsınamayacak kadar büyük. Ancak çoğunluk bunun farkında değil. Anneler ve eşler bu konuda oldukça etkili. Çocuklarını kendi inançlarına göre yetiştiriyor, eşlerini kendi istedikleri yöne kolayca çekebiliyor. 12.ev aynı zamanda gizli düşmanlar evidir. ‘

  • Pop Müziğindeki Akrep Enerjisi
Kin ve öfke enerjisinin her alanda olduğunu belirterek bundan sıkıldığını söylüyor Miray. ‘Akrep enerjisinin baskın olması; aşk, nefret ve intikam duygularına aynı anda sahip olmak demek. Türk pop müziklerindeki yakıcı ve yıkıcı enerjiyi hemen hissedebiliyorsunuz. İçinde aşk, nispet ve intikam barındıran şarkılar Türk halkının duygularına hitap ediyor.' 

  • Ülkeler ve Burçları
Almanya'yı disiplinli yapan Oğlak, Japonya'yı teknolojik bir ülke ve büyük bir beyin yapan Kova, İtalyanları bu kadar konuşkan ve sıcak yapan İkizler, Arap Emirliklerini bu kadar altına ve konfora düşkün yapan Aslan burcu olmaları.

  • Bilim mi, Değil mi?
Astrolojinin bilim mi, değil mi tartışmaları sürerken, Miray astrolojinin bilimsel bir ilim olduğu düşüncesinde. 'Astroloji bilimsel verilerden yolan çıkan bir ilimdir. Bize çok somut ve geçerli bilgiler verir.' Evrenin işleyişini ve ilahi sistemin adaletini anlamamıza yardım ettiğini düşünüyor ve Astroloji’nin özünde tevekkül olduğunu söylüyor.



Yorumlar

Unknown dedi ki…
amerikalılar için bayrak kutsalsa neden bayraktan don yapıp k..larına giyiyor bunlar??
bi de tansu ikizler burcu-24 mayıs.
"sevgili samsunlular samsunu il yapacağım.bayrak inmez,ezan susmaz,vatan bölünmez"
"efendim samsun zaten il"
şaka bi yana çok güzel bir söyleşi olmuş :)
uranusyen dedi ki…
Yorumunuz da ayrı bir güzel olmuş. =)))
haticemiz dedi ki…
:)) Evet, güzel bir konuya parmak bastınız.
Tansu Çiller bilgisi için de teşekkür ederiz. :)
Unknown dedi ki…
üniversitedeyken exchange gelen Amerikalı bir öğrenciye "neden bayraktan yapılan donları giyiyorsunuz?" diye sormuştum. o da bana Kandilli-Kanlıca'nın üstündeki katledilen ormanı ve yapılan villaları göstermiş ve "böyle şeylere kafa yoracağınıza ormanlarınıza sahip çıkın" demişti. tabii, bir cevap verememiştim. gerçek vatanseverlik önce doğaya sahip çıkmaktan geçiyor kesinlikle.
Unknown dedi ki…
çok güzel bir blog'muş burası. sık sık ziyaret ederim artık :)
haticemiz dedi ki…
Evet öyleymiş, bizde öğrenmiş olduk :)
haticemiz dedi ki…
Söylenecek bir şey bırakmamış. Toplum olarak ağzımız güzel laf yapıyor da icraatta sorun var. Gerçek vatansever olabilmek umudu ile...