21 mart terazi burcunda dolunay



Umutlu Haber sitesini bir süreliğine askıya alınca bende yazılara buradan devam edeyim dedim. Burası içimi rahat dökebildiğim bir yer retro izin verirse bol bol yazmak istiyorum size. Tabii buraya dönüşte retronun etkisi de yadsınamaz.

21 Mart saat 4:43'te Koç burcundaki Güneş ve Terazi burcundaki Ay karşı karşıya gelerek Dolunay'ı oluşturacaklar. Terazi dolunayı olduğu için bize ikili ilişkilerimizin ön plana çıkacağının sinyalini veriyor. Gözler ilişkiler, evlilikler, ortaklıklarda...

Şironyen bir dolunay bizleri bekliyor. Şiron, yaralı şifacımız. Kendi söküğünü dikemeyen bir şifacı. Karşısındakini iyileştirerek acısını dindirebiliyor. Hepimizin haritasında çeşitli evlerde yer alıyor. Bulunduğu ev de bizim yaralarımızı gösteriyor. 

Konumuza tekrar dönersek,

Dolunay 0 derecede ve öncü burç olan Terazi burcunda gerçekleşmesi bize ilişkiler hakkında bir karar aşamasında olduğumuzu söylüyor. 0 derece yeni başlangıçlar demek, öncü burç ise mevcut sorunları değiştirmek için harekete geçer. Kısaca mevcut sorunlara yepyeni çözümler üretip yepyeni başlangıçlar yapmaya niyetli olacağımız bir dönemi işaret ediyor. 

Terazi burcunun yöneticisi Venüs haritanın 1.evine konumlanmış. İlişkiler, parasal konular, sevgi, sadakat, aşk ve zevklerimiz gibi hayatın keyifli konularıyla alakalı bir gündem bizi bekliyor. An haritasında yükselen Kova burcunda, yöneticisi ise iletişim evimiz olan 3.evden sesleniyor. Alacağımız haberler, yaşayacağımız olaylar, aldığımız kararlar beklenmedik olabilir. Altını çizerek söylüyorum Merkür hala retro durumda. Ani kararlarımızı uygulamak için uygun bir zaman değil. Retro bittikten sonra pişman olmamak için sakinliğimizi korumak önemli.

Bu dolunayın amacı; 

İlişkilerinde beklentiler ne? 
Mevcut düzen seni mutlu ediyor mu? 
Neyi değiştirmekten korkuyorsun? 

gibi soruların cevaplarını almanı sağlamaya çalışıyor. Soruları cevapla ve seni mutlu eden şeyi yap diyor. Hazır merkür de retro düşünmek, ne istediğine karar vermek, korkularınla yüzleşmek, nerede değişim yapman gerektiğini tespit etmek için uygun zaman.

Dolunaylar bitirme enerjisi taşır ama olay neyi bitirdiğinde!

Evren ilahi bir planda tıkır tıkır işliyor. Ve bu ilahi plan bizim tekamüle ulaşmamız, daha iyisine, daha güzeline sahip olmamız için çalışıyor. Sorunlu ilişkileri bitiriyor ki daha mutlu olacağın bir başka ilişkiye hazırlıyor seni. İsteklerinin önüne engeller koyuyor ki her şeyin emek verdikçe güzelleştiğini biliyor.

Dolunaylar bitirme enerjisi taşır mevcut düzende sorun varsa bitir der. Ancak bu bitirme enerjisinin pek çok anlamı vardır. Kimi zaman bu bitirme bir şeyden tamamen kopmayı işaret ederken, kimi zaman mevcut durumla ilgili bir değişim yapmayı içerir. Yükselen burçta yer alan Kova sabit bir burçtur. Mevcut düzenin sabitliğini ister ancak yönetici gezegeni Uranüs devrim gezegenidir. Mevcut düzenin daha iyi, daha yararlı, daha işe yarar olmasını ister. Bu yüzden bize bu dolunayda diyor ki, ''İlişkilerinde yenilik yap! Sana zarar veren ilişkini bitir ya da ilişkinden memnunsan onu bir sonraki evreye taşı ama yeter ki bir değişiklik yap. İlişkine baktığın pencereni değiştir. Bu sefer farklı bir yol izle''

İlişkiler bir denge oyunudur, dengede olan ilişki kazanır

Dolunay semada yükselirken ilişkileri bu kadar gündem maddesi yapan sadece Terazi burcunda bir dolunay olması değil elbette. Venüs-Mars karesi ilişkilerde kırmızı alarm verdiriyor. İlişkileri çok zorlamayın, birbirinizin üstüne çok gitmeyin diye uyarıyor. Semboliklerden yola çıkarsak Venüs kadını, Mars erkeği sembolize eder. Kadın-Erkek ilişkilerimizde tehlike çanları çalıyor. Bu noktada da Terazi burcunun sembolü terazi devreye giriyor. ''Denge!'' diye sesleniyor, ''Dengeyi bulun ve adaletli olun''

Yara kaşına kaşına iyileşir. Kaşınıyorsa iyileşiyordur.

Şiron bu dolunayda görev başında olacak. Başta ilişkilerimiz olmak üzere bir çok konuda kaşınacak yaralarımız. Retro bir Merkür varken geçmişe gitmemek, geçmiş yaralarımızı açmamak zor olacaktır. Şunu unutmayın geçmiş yaralarınız aklınıza geliyorsa veda zamanı gelmiştir. ''Veda et'' diyordur sana, ''Affet ve bırak. Artık önüne bak. Sar yaralarını ve bambaşka bir yoldan git bu sefer. Yeniden dene. Bu sefer eski hatalarını yapma. Aç kalbini sevgiye ve seni iyi hissettiren birine şans ver. Umudunu sulayıp tekrar yeşert.''

Şöyle bir özet geçmem gerekirse;

İlişkisi olanlar için ip üstünde yürüyen bir cambaz misali hareket edilmesi gereken bir süreç. Negatif etkiler kadar pozitif etkiler de mevcut. Oturup doğruları yanlışları konuşmak, sorunlara çözüm üretmek, ilişkiyi toparlamak adına güzel bir zaman, değerlendirebilirsiniz. Dengeyi bulmanız ve adaletli olarak ilişkinizi değerlendirmeniz gerek.

İlişkisi olmayanlar/olamayanlar için ise sayfa kapama zamanı. Neden hayatınıza kimseyi alamadığınızı düşünüp çözüm bulabileceğiniz, yaralarınızı sarabileceğiniz yeniden başlayabileceğiniz bir süreç.

Hafta sonuna kadar bu etkiler devam edecek. Hatırlatmak isterim ki emek vermediğiniz hiçbir şeyin değeri olmuyor. İki tarafın da emek verdiği ilişki kolay kolay da yıkılmıyor.

Çok öperim! Dolunayın ışığı yolunuzu aydınlatsın!

Yorumlar