venüs balık burcunda; gevşesin o gönüller



Aşkın, güzelliğin, zevklerin, paranın temsili güzel Venüs; yüceldiği, kendi tahtı kadar rahat ettiği Balık burcuna geçiyor.

26 mart - 20 nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Venüs, romantik bir atmosfer yaratmaya, kalpleri okşamaya geliyor. Tam da bahar aylarında gönül gevşemeleri yaşayanlara yarayacak bir durum. İlişkisi olanlar için sevgi dolu, romantik, yapıcı ve verici bir ortam yaratırken, ilişkisi olmayanlar için platonik durumlara çekilme olabilir. Venüs'ün Balık burcunda ilerleyeceği tarihler arasında bir ilişkiniz başlarsa da hayalinizde yarattığınız kişiye mi aşık oldunuz yoksa gerçekten de karşınızdaki kişi öyle mi bir düşünün sonra hayal kırıklığına uğramayın derim. Aşkta gerçekçi olmakta zorlanacağımız bir dönem.

Venüs'ün sevgisi Balık'ın akışkanlığı ile birleşince sevgi kalplere akmakta hiç zorlanmayacak. Bu dönemde sevmek ve sevilme ihtiyacımız artacaktır.

Affedici, merhametli, sevgi dolu olacağımız bu süreçte eski yüklerden arınmak affedip geçmişte bırakmak, meditasyon, dua, yoga, bilinçaltı çalışmalarında daha ruhani olabileceğimiz için çok uygun.

Uyarmak istediğim tek nokta sevmek ve sevilmek uğruna değerinizin bilinmediği, varlığınızın onurlandırılmadığı hiçbir ilişkiye başlamamanızdır. Sevgi, karşılıklı paylaşıldıkça güzeldir. Birbirinizin kalbine çiçek tohumları ekip, özenle onları büyütmektir sağlıklı bir ilişki.

Yine bu dönemde sevginin en son katmanı olan ilahi sevginin tek gerçek sevgi olduğu kanısına varabiliriz. Mevcut sevgimizi yardım ve hayır kuruluşları gibi insanlık yararına yapılan faaliyetlerde kullanabilir, sevgiyi daha da büyütüp yayabiliriz.

Venüs Balık geçişinden en çok etkilenecek burçlar kuşkusuz Balık, Başak ve Yükselenleri olacaktır.

Bu süreçte burcunuzu neler bekliyor kısaca bahsettim yükselen burcunuza göre okuyun.

Balık-Başak: Hayat enerjileri yükselebilir, ilişkiler canlanabilir. Özellikle Balıklar dış görünüşlerinde değişiklik yapabilirler.
Koç-Terazi: Gündelik yaşamlarına biraz daha iyimser bakabilirler, kendilerini daha iyi hissedebilirler. Çalışma ortamındaki insanlarla iletişimleri iyileşebilir.
Boğa-Akrep: Aşk hayatınız canlanıyor. Hobilerinize daha çok vakit ayırabilirsiniz. Eğlence ihtiyacınız artıyor ancak harcamalarınıza dikkat etmelisiniz.
İkizler-Yay: Aileniz ve evinizle daha çok vakit geçirebilirsiniz. Kariyeriniz adına daha iyimser olabilirsiniz. Gerçekçi olmayı elden bırakmayın.
Yengeç-Oğlak: Sevdiklerinizle, eş, dost, kuzenlerle daha çok bir araya gelebilir, sosyalleşebilirsiniz. Yepyeni seyahat planları yapabilirsiniz uygulamak için retro bitişini Nisan'ı bekleyin derim.
Aslan-Kova: Para konusunda daha iyimser olacağınız bir dönem. Para kaynakları artıyor sevdiğiniz işlerden pra kazanabilirsniz. Venüs’ün Jüpiter ile kare yapacağı dönemlerde harcamalarınıza özellikle dikkat edin. Keyfiniz için yersiz harcama yapmadığınıza emin olun.

11 - 20 Nisan Venüs Jüpiter Karesi

Venüs Balık burcunda ilerlerken bazı zamanlar bizi zorlayacak açılar yapacak. Bu açıların en önemlisi Yay burcundaki Jüpiter ile Balık burcundaki Venüs arasındaki kare dediğimiz zorlayıcı açı. İki iyimser Yay ve Balık, iki iyicil gezegen Jüpiter ve Venüs birbirini kareleyecek olacak iş mi?

Aşırı iyimser bir ortam oluşturabilir. Her şeyden mutlu olan, yardımda bulunmaktan keyif alan, olumsuz olaylara karşı gözümüzü kapattıran, adeta bir Pollyanna olduğumuz bir süreç olabilir. Bunun yanında zevk ve sefasını düşünen bunun için para harcamaktan çekinmeyen, her şeyi abartabilen, kendini beğenmiş biri haline de gelebiliriz.

Bu süreçte gerçekçi olmak, bu iyimser havayı yapıcı kullanmak, harcamalarımızı da dahil hiçbir şeyi abartmamak süreci iyi geçirmemize yardımcı olacaktır. Nasıl olsa geliyor mantığıyla hareket etmemeli mevcut kaynaklarımızı korumalıyız.

Balık'taki bir diğer gezegen Merkür böyle bir şenlik bulmuş kaçırır mı? Hayır.

Venüs Jüpiter karesinin zamanlarında bir de Merkür Jüpiter karesi yaşayacağız. 5-16 Nisan tarihlerinde etkili olacak olan Merkür Jüpiter karesinin etkilerini daha sonra yazarım. Şuanda bizi ilgilendiren kısmı, 11-16 Nisan tarihlerinde Venüs ve Merkür kavuşum yapıp Jüpiter'e kare yapacaklar. 

Aşırı iyimserlik abidesi haline gelebiliriz. Söylemlerimiz, verdiğimiz sözler, aldığımız kararlar hayal dünyamızın işi olabilir. Hayal kırıklığına uğramamak adına gerçekçi olmamız verdiğimiz sözlere dikkat etmemiz iddialı sözler söylemememiz gerekiyor. Herkesin gönlünü yapmak adına yalana başvurabiliriz. Aceleci karar almamalı, büyük sözler vermemeliyiz.

Ayrıca Jüpiter kareleri şansa, bolluğa, berekete tırnaklarınla kazıyarak ulaş der. Karşınıza çıkan fırsatlara karşı tembellik yapmayın der. Kareler zorluklar içerir ama insanları her zaman ileri götürür. Zorluğu aşabilen, yılmayan, direnen, çalışan, çabalayan herkes karşılığını alacaktır.

Aşk dolu bir venüs balık geçişi dilerim!







Yorumlar