koç yeniayı; bahar gelmiyorsa sen ona git!




Bir süredir merkür balık'ta ilerlemeye başladı, sonra bir geriledi, geçtiğimiz günlerde ise gerilemeyi bitirdi. Neler yaşadınız, ne hissettiniz, neler çıktı halınızın altından? Hiçbir şey boşuna değil iyi düşünün. 

Balık, burçlar kuşağının son burcu. Kendinden önce gelen 11 burcun özelliklerini özümsemiştir. Kolektife hizmet eden, bütünsel ve akışkan bir burçtur. Neptün uzun süredir Balık'taydı, ona Güneş ve Merkür eşlik ediyordu, Güneş 21 Mart'ta koltuğu devretti ama yerine Balık burcuna geçen bir Venüs bıraktı. Battıkça battık, hayallere daldık, bir de Merkür'e retro yaptırdı zihnimizin çok ücra köşelerine aktık. Çıkamadık dipsiz kuyumuzdan. Hep uyumak istedik, adım atacak halimiz yoktu. Bir şansımız olsa da dünyadan tamamen kopsak dedik. Gerçeklerden kaçtıkça daha da boğulduk hayallerimizde. Birinin çıkıp sahne senin diyeceği günü bekledik. O gün gelmedikçe huysuzlaştık. Kendimizi, hayallerimizi, yeteneklerimizi suçladık. Hiçbir işe yaramayacağımızı düşündük. 

Unuttuğumuz bir şey vardı. Bunlar Balık burcunun gölge yanlarıydı. Bizim ise dengede olmamız, karanlık ve aydınlığı dengelememiz gerekiyordu. Hayal dünyamızdan beslenip gerçeğimizi yaratmalıydık. Karmanın efendisi Satürn Oğlak'ta, kendi evinde kendi doğasında hareket ediyor. Dengelenebilenlere ödüllerini veriyor Satürn, dengelenemeyenlere ise cezalarını kesiyor. 

İşte o karmanın efendisi Satürn tekrar sesleniyor bizlere; her şeyin bedeli de var ödülü de...

Gelelim Koç Yeniay'ının tüm bu bahsettiklerime yardımına. 

Koç, burçlar kuşağının ilk burcu. Meraklı, hevesli, çocuksu, korkusuz ve savaşçı bir ruh. Ateş elementinin ateşi ilk yakanı. Öncü burçların en önde bayrak taşıyanı. Zodyakta her şey onunla başladı. 21 Mart Güneş'in Koç burcuna geçmesiyle zodyak çemberi başlar. Bahar gelir, coşku ve enerji gelir. Doğa uykusundan uyanır. Tıpkı bizler gibi.

İşte artık uyanalım diye, 5 Nisan Cuma günü 11:55'te Koç burcunun 15.derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Haritada öncü ve değişken baskınlığı göze çarpıyor. Bu da artık hayatımızdaki memnun olmadığımız düzeni değiştireceğimizi söylüyor bizlere. Artık fark etmeye başladık gittikçe dibe çöktüğümüzü. Adım atmadıkça bacaklarımızı hissetmediğimizi fark ediyoruz. Bu böyle olmayacak deyip kolları sıvıyoruz. İçimizdeki o cesur güç uyanıyor. Bu yeniay ile kendimize gelmek için silkeleniyoruz. 

Hayatta her şey çaba istiyor, emek istiyor. Armut piş ağzıma düş olmuyor. Hele hele Satürn Oğlak sürecinde bu çok zor. Mutluluğumuz, başarımız, düzenimiz, huzurumuz hepsi bir çabanın sonucu. Çaba göstermediğimiz hiçbir şey hayatımızda kalıcı olmuyor. Tırnaklarımızla kazıya kazıya geldiğimiz noktanın kıymetini biliriz. Emek vermediğimiz bir şeyi gözden çıkarmamızda kolay olur. Bu ister kariyeriniz olsun, ister ilişkiniz. Bu böyledir. 

Yeniay'ın an haritasında da Satürn göze çarpıyor. Yapacağımız yenilikleri tırnaklarımızı kazıya kazıya yapmamızı istiyor. ''Emek verin, kıymetini bilin'' diyor. ''Mutluluğunuz ve başarınız için çalışın, önce onları hak edin emin olun karşılığını alacaksınız''  

Bahar gelmiyorsa siz ona gidin. Kalbinizdeki tomurcukların filizlenmesi için çalışın. Harekete geçin!

''Siz hayalleriniz için çalışmazsanız başkası sizi hayalleri için çalıştırır.'' alıntısını da buraya bırakayım. Bahar çiçekleri gibi rengarenk bir yeniay yaşayın. Yenilik için niyet etmekle kalmayın o niyeti gerçekleştirmek için cesur olup adım da atın! 




Yorumlar